Breaking

Saturday, December 29, 2018

Hackerlar Sahte El İle Biyometrik Güvenliği Geçti


Bizlere her ne kadar da olsa güvenli gözüken parmak izi doğrulaması, yüz tanıma sistemi, damar tanıma sistemi gibi doğrulama yöntemleri artık gördüğümüz gibi güvenli değil. Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Kaos Haberleşme Kongresi hack konferansındaki güvenlik araştırmacılarının balmumunu kullanarak yaptığı sahte el ile damar doğrulama sistemi geçebilmekte. Biyometrik kimlik doğrulaması tipik olarak bir kişinin damarlarının şeklini, boyutunu ve konumunu taramak için bir bilgisayar sistemi yardımı ile kullanılıyor ve alınan bu veriler kişi elini her tarattığında otomatik olarak doğrulanıyor. Günümüzde hastanelerde kullanılan damar güvenlik sistemi ile kişi cihaza elini okuttuğunda kişiye ait hakkında tüm bilgiler ekranda çıkmakta. 

Damar Güvenlik Kontrolü Nasıl Aldatıldı?

Damar güvenlik kontrolü, araştırmacılar cilt altındaki damarları daha iyi vurgulamak için kızılötesi filtresini çıkararak modifiye edilmiş SLR kamera ile bir elin 2500 fotoğrafını çektiler. Daha sonra çekilen bu fotoğraflar damarlarının detaylarını gösteren bir balmumu eli yarattılar. Yaratılan balmumu ile damar doğrulama sistemini aldatılması başarılı şekilde gerçekleşmiş oldu.
Güvenlik araştırmacıları tarafından kullanılan bu yöntemin, bir insanın kolayca yapabileceği bir yöntem olmadığını belirtildi. Araştırmacılar ayrıca, beş metreye kadar çekilmiş fotoğrafların kolayca damar şemasının çıkarılabilceğini açıkladılar.
Sizler damar güvenlik doğrulamasının aldatılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın!

No comments:

Post a Comment